01.02.2010 in memory~

4:15 PM

mate yang masih mengantok disebabkn tido agak lewat semalam..ketiduran pade pukul 4 pagi....MySpace..hukhukhuk...naseb baek subuh ade orang kejutkan..trimas2..hehe..1st class tadi kelas bi..klas kat bilik computer..duduk depan com smbil menganggok2 seolah2 sedang mengiyakan ape yang dicakapkan oleh cik com..budak2 nihonjin yang duduk semeje x tau la perasan ke x..huuhu...dah mengantok sangat..x bole nak tahan dah...2nd class ialah kelas yuuki kagaku..x mengantok sbb sensei asyik lari topik je..belajar pasal HOMO and LUMO tapi mengarut sampai bukan2...sensei2..lawak la kamu...lawakke???muahaaha...n dats the end for my jugyou today...ade due klas je ari selase..(ari jumaat pon same jugak sbnrnye)..wee~~ sebenarnya nak cite ape yang berlaku pade petang semalam..iaitu bersamaan dengan 01.02.2010..lawa number..hehe..pada pukul 4:15 petang ak keluar la rumah sebab nak pegi skolah..ade klas kol 430..bile nak sampai ke bangunan yang ade klas ak tu ak baru teringat yang ak lupe nak bawak report yang sepatutnye kene anta time kelas tu nanti..masyaallah..tengok jam dah pukul 4:23..nak x nak kene la patah balik ke umah amik report tu...mengayuh basikal..pecut sepecutnye... tibe di persimpangan rumahku...jengjengjeng...disebabkan oleh yuki a.k.a snow, jalan nak masuk umah aku tu terbahagi kepade due...jalan lorong2 tayar kete yang tidak mempunyai ais dan jalan yang penuh dengan ais yang sungguh licin...bole men ice-skating tuh...
nampak x kat due2 pic yang kat atas ni..nampak kan yang lorong tayar kete je yang x de ais..yang len sume berkilat2..bole buat cermin gitu..huahuahua..so,ak pon lalu la kt jalan yg x de ais tu..tme ni dh x speed sbb takut jatuh beskal...huhu...punyer la ak berhati-hati...tetibe...datangla satu kete hitam dari arah yang bertentangan dengan ak di laluan jalan yang same..bawak laju tahap "dewa" btol..x pasti drivernye lelaki atau perempuan..n apabila jarak antara ak dan kete cume beberape meter je driver itu still meneruskan pemanduannye tanpa menghiraukan aku yang ade kat depan die..nak langgar ak ape??..n suddenly....boommm!!!dushhhh!!!MySpace
apela punyer driver..tau la nek kete..huhu...x bole nak berenti sekejap ke bagi laluan kat ak nak jalan..memang ak berlanggar dengan kete tu...tp bukan aku..handle beskal aku kot kene kete die...kesian handleku...hukhukhuk...ak try nak elak dari lalu jalan tayar kete tu tapi disebabkan jalan yang berais dan yang x berais mempunyai ketinggian yang amat ketara tayar beskal ak x bole nak panjat ke jalan yang berais tu...kalo aku naek jugak alamatnye aku jatuh la...ak tau sbb ak penah jatuh di tempat yang same..huhu..n kalo ak jatuh pastu trus free2 kene lenyek ngan kete tu..nauzubillah...naseb baek x berlaku kejadian se'horror' itu...alhamdulillah..
selepas handle basikal ak membuat ciuman maut kat kete tu..ak pon jatuh la bersame2 basikal merah kesayanganku itu..huhu..jatuh kali kedue di tempat yang same..tapi kete tu bukannye nak berenti..lgi tekan minyak adela...ni dah kes langgar lari dah ni...sempat lagi ak berpikir "maybe driver tu nak kejar mase kot..."aku bermonolog sendirian..(nak sedapkan ati sebenarnye)..
lepas accident tu ak x rase papepon..x rase takut pon..sebabnye ak jugak kejar mase...terus ak sadaikan beskal ak kat tepi jalan n berlari terkedek2 ke rumah..umah tingkat due..kne la nek tangge..lps amik repot(ak letak atas meje je pon tp lupe la pulak tadi) ak trus kunci pintu umah dan merempit ke skolah kembali..
memang ak lambat masuk klas laa..ak sampai lbey kurang kol 4:35 gitu..lewat 5 minit..i'm sorry sensei..
ak tercungap-cungap sekejap pastu ak baru terpikir pasal accident tu..macam mane ek ak bole x terpikir tadi..time tu baru teringat..time sensei tengah mengajar kat depan fikiran ku asyik terpikir pasal kejadian tu.. kalaulah ditakdirkan ak dilenyek oleh kete tu...masyaallah..ak x bole nk bayangkan..maybe time tu ak tidak berade di kelas ni tapi berade di dalam perut ambulans..aku pon tidak tau same ade aku masih lagi bernafas ataupon aku sudah meninggalkan alam ni..ak tidak tau..ak tidak tau..sume2 itu aku fikirkan kalo terjadi yang sebaliknye...
MySpace
time fikiranku merawang2 tetibe ditakdirkan aku teringat kisah aku merempit dengan seorang senpai ak ni...hehe..senpai a.k.a "makcik nik zuliani nik kadir"(femes makcik nie..satu jepun kenal)..muahahaha..merempit jugak...nak g klas pon nak merempit...JANGAN LAKUKAN AKSI INI DI SEKOLAH ANDA..AMARAN KERAS...disebabkan merempit beskal kami bertembung dan menjatuhkan deretan2 basikal yang ade kat tempat basikal tu..malu x payah nak kate la...memang malu pon... pastu senpai ak pesan mengucap dulu sebelum nek beskal..nanti kalo jadi ape2 kang nanti x sempat nak mengucap...huhu..nak tau cite lebih lanjut pasal ak dan nenek...uppss "makcik nik zuliani nik kadir" ni??? rajin2 la mouse tu click kt sini yek hohh00oo..
ye.memang ak x mengucap pon before ak nek beskal petang semalam..lupe2...ya allah..kalau lah ditakdirkan aku meninggal semalam memang aku mati cam tu je tanpa ucap due kalimah syahadah tu..tp Allah maha penyayang..Die still sayang hambanya ini..Die tau yang hambanya ini masih banyak yang perlu dipelajarinye..Die tau yang hambanya ini masih tidak cukup bekalan amalannye untuk dibawa ke akhirat kelak..Die tau segala-galanya tentang diri hambanya ini..Die memanjangkan umur hambanya ini supaya hambanya ini akan mempunyai lebih banyak masa untuk menunaikan tanggungjawab sebagai hambaNya..terima kasih Ya Allah...terime kasih..terima kasih...Alhamdulillah..Alhamdulillah..

You Might Also Like

5 comments